Sommertur 2024

Årets sommertur til Bornholm er startet.

For 2 år siden endte vi med at leje et delvist gustent sommerhus fordi det blæste for meget i den forkerte retning til at vi kunne komme til Bornholm med båden. Det blev ok alligvel, meen Alotria lå i Christianshavn..

Sidste år var der ca. ingen planer der holdt, igen pga. vejret. Så da der pludselig så ud til at være en hel mandag med vestenvind i overkommelig mængde til en singlehand sejlads kom det gode skib på sommertur.

Den startede søndag aften med udsejling ved broåbning kl. 19:30. Herefter ud gennem kronløbet og en røvfuld af nye bøjer før jeg ramte dieselkajen i Dragør. Efter påfyldning af 312 liter diesel og tjek af div. alternative pladser besluttede jeg at blive liggende på dieselkajen indtil jeg blev smidt væk.

Det troede jeg var tilfældet da det bankede på dækket. Men det var heldigvis Leif, den legendariske granitflisemurer, der genkendte skibet. Så efter en relativt rolig søvn sejlede jeg mod Hasle kl. 04.00 mandag morgen. Første længere singlehand sejlads. Det var fantastisk, selvom det var for motor (genua blev sat, men slog i den lette vind, og blev rullet ind igen). Kl. 18:36 lå Alotria på en ok plads i Hasle havn. Efter et par dage blev en rigtig god plads ledig, og så nappede jeg den.

I Hasle brugte jeg nærmest ikke den nye Jetthruster - men det var fandeme fedt at have den i baghånden ;-)