Stockholm 2023

A sailors plans are written in sand at low tide

Planen var at sejle til Færøerne. Det havde været smukt vejr i mere end en måned, og båden var endelig klar til afsejling.
Vi satsede på at være i Nordjylland i løbet af den første uge, hvor Atlanter-holdet ville påmønstre. I første omgang nåede vi til Helsingør efter det første skybrud i månedsvis (som tog livet af autopilot displayet i cockpittet, midlertidigt, det hjalp at tømme det for vand). Vinden var rigelig og kom ikke overraskende fra den retning vi ville sejle. Så vi kunne enten køre motor imod vejret eller ændre planer.

Vi ændrede planer. Den Stockhomske skærgård fejler ikke noget, så en tidlig morgen sejlede vi mod syd og endte i Ystad. Derfra gik den til Simrishamn hvor det nye hold skulle på. Det blæste stadig en del, så vi fik en del dage i havn med Tour de France og hygge. Men det var jo en sejltur, og jeg blev mere og mere rastløs. Vi endte med at gå ud i relativt meget vind, efter det havde blæst nogle dage, så det blev en frisk natsejlads mod nord gennem Hanøbugten. Med stop på Øland (Borgholm) og et par steder i skærgården gik turen mod Stockholm. Eller den gik mod Ålandsøerne, og blev ændret til Stockholm, igen pga. lidt rigelig vind til at natsejladsen ville blive en fornøjelse.

Fra Stockholm gik turen mod Visby på Gotland hvor vi havde mange gode dage, bl.a. fordi det lykkedes Anders at låne en bil af en han havde gået i folkeskole med. Men også fordi Visby er en ret hyggelig by. Dog lå vi på en elendig plads, og da det blæste op i flere dage blev vi også nødt til at stikke af herfra, i vejr der var et stykke fra optimalt.

Men vi fik en god sejlads og efter en lidt (for) spændende landing i Borgholm om aftenen var turen næsten slut. Dagen efter sejlede vil til Kalmar hvor besætningen afmønstrede i de følgende dage, og jeg kunne kaste mig over de småreparationer der var nødvendige.

Jeg nåede også at tage hjem en uge, så jeg kunne indhente lidt forsømt kontorarbejde, inden vi tog op og brugte båden som sommerhus i en uge. Her var vejret mildest talt elendigt, men de sidste par dage fik vi sol og det er nok mest dem vi husker.

Turen hjem blev en transport sejlads for motor. Jeg havde jo set hvordan bølgerne kan bygge op i Hanøbugten, så hellere det, end et forsøg på at kæmpe sig imod. Efter 3 dage var Jette og jeg tilbage i Christianshavn hvor Jan tog godt imod os.

Billedet er den glade besætning, her på Färø (næsten Færø..) hvor vi også fik lidt regn ;-)