S/Y Alotria

Alotria er en 47 fod langtursejler. Det en Hartley-Fijian 47 (skrog af ferrocement). Båden er ketch rigget, dvs. to master og cockpit bag mesanmasten. Der er plads til hele besætningen (8-10 personer) i cockpittet, men der er naturligvis også masser af plads på dækket. Skibets længde er 47 fod, dvs. knapt 15 meter, og den er knapt 4 meter bred. Dybgangen er 2 meter og 30 cm. Motoren er en 120HK Ford Diesel (6L).

Alotria er bygget til sejlads i hårdt vejr og til langtur. Indretningen er en god kombination af hygge og funktionalitet.

Der er tre kahytter. De to agterkahytter er kompakte og velindrettede. Der er plads til to personer i hver. Forkahytten er lidt større end agterkahytterne, og dobbeltkøjen er mere "dobbelt" end i agterkahytterne.

Salonen (stuen) kan jeg bedst beskrive ved at citere en mand der engang sejlede med os fra Christianshavn til Sletten. Han sagde med begejstring i stemmen: ”Jeg ved hvordan man har designet den her båd. Man startede med et stort massivt træbord med god plads til hele besætningen og så byggede man resten af båden udenom.” Det er ikke helt løgn. Og udover den gode plads omkring bordet, er der to stikkøjer og masser af stuveplads (lager).

Pantry'et (køkkenet) er velindrettet. Der er en lille ovn, to gasblus, og god plads til gastronomiske udfoldelser. Pantryet er renoveret i 2013 hvor vi bl.a. fik rindende koldt og varmt vand (varmt når motoren har kørt, eller med landstrøm) samt et effektivt lille køleskab. Fra pantryet har man udsigt over dækket og vandet, og man kan samtidig følge med i hvad der sker i salonen og ved kortbordet. På langtur er maden et af dagens højdepunkter og pantryet på Alotria er et fantastisk sted at opholde sig (også under sejlads).

Kortbord/navigationsplads finder man til højre for pantryet. Der er god plads til søkort, computer og de forskellige navigationsinstrumenter.

WC’et er en historie for sig. En af fordelene ved et tungt skib, er at man kan bruge tunge materialer uden at få slagside. Granit er et sjældent brugt materiale på sejlskibe, men da en tidligere andelshaver var murer med forkærlighed for materialet, er Alotria et af de få sejlskibe i verden der har.

Alotria set forfra

Alotria salon